Šiltasis metų laikas – tikras švenčių metas! Išleistuvės, vestuvės, atostogos, dalykiniai vakarėliai ar šeimos susibūrimai… Tiek daug progų ne tik švęsti, bet ir pasipuošti! Tad kaip išsirinkti suknelę, su kuria atrodysite ir jausitės puikiai? Kokios tendencijos vyrauja šį sezoną? OTTO.lt dalinasi patarimais ir pristato pagrindinių suknelių tipų tendencijas.

Proginės suknelės

Tai – bene ieškomiausios suknelės vasaros metu. Tinkamai pasirinkę, tokią suknelę galėsite dėvėti net ir per žiemos šventes – pakaks priderinti aksesuarus ir tinkamą švarkelį ar megztuką.

Šį sezoną ypač populiarios šifono ir kito lengvo audinio suknelės. Nepriklausomai nuo rašto, toks lengvas audinys sukuria džiaugsmo, šventiškumo pojūtį. Be to, ši medžiaga tinka kone visiems figūros tipams, svarbiausia pasirinkti tinkamą raštą. Stambių motyvų raštai atkreipia dėmesį, smulkių – vizualiai šiek tiek lieknina. Tinkami akcentai padeda vizualiai susikurti kūno proporcijų balansą; akcentuokite (raštais, iškirpte ar dirželiu) tas kūno vietas, kuriomis labiausiai didžiuojatės!

Tamaris vasariška suknelė Laura Scott progine suknele Mymo progine suknele

Pamergių suknelės

Kaip turi atrodyti pamergės? Šventiškai, ryškiai, tačiau neiššaukiančiai. Galite rinktis skirtingo modelio tos pačios spalvos sukneles, galite visos įsigyti vienodas… Atsižvelkite į bendrą šventės koloritą ir nuotakos suknelės stilių. Geriausias dalykas, išsirinkus gražią ir tinkančią suknelę yra tai, kad praėjus vestuvėms dar ne kartą galėsite ją užsidėti!

Apart suknele pamergems Sheego style suknele tinkanti pamergems

Suknelės išleistuvių proga

Išleistuvių suknelės turi būti kuklios, tačiau iškilmingos ir spalvingos. Nesirinkite pernelyg seksualių modelių, juk išleistuvės – tarsi vaikystės pabaigos ir naujo etapo pradžios šventė.

Apart suknele isleistuvems Išleistuvių suknelė Apart Hallhuber suknele isleistuvems2

Vakarinės suknelės

Šias sukneles paprastai išsirinkti sunkiausia: norisi, kad atrodytų prabangiai, tačiau tiktų ne tik vienam vakarui. Populiariausias pasirinkimas yra ilgos suknelės – jos tinka bene kiekvienam figūros tipui, suteikia šventiškumo ir norimos prabangos.

Apart suknelė vakarui Apart vakarine suknele Apart vakarine sifonine suknele

Kaip bebūtų, vakarinės suknelės gali būti ir trumpesnės, tokiu atveju išskirtinumo pojūtį gali suteikti paprasti akcentai – kutai, nėriniai, gipiūras ar blizgučiai.

Laura Scott vakarine suknele Apart trumpa vakarine suknele S.Oliver vakarine suknele

Dalykinės suknelės

Kokia turi būti darbo šventei skirta suknelė? Čia galioja vos keletas taisyklių: ne per trumpa ir ne per atvira, visa kita – Jūsų laisvė rinktis! Dalykinė – tikrai nebūtinai juoda, tamsi suknelė; šį sezoną madingos pastelinės spalvos, augaliniai motyvai.

Apart trumpa dalykine suknele dalykinė suknelė Apart dalykinė suknelė

Vestuvinės suknelės

Vasarą ypatingai savo šventei ruošiasi ne viena nuotaka. Be abejonės, kiekviena tokią dieną svajoja atrodyti nuostabiai! Suknelės paieška — vienas svarbiausių nuotakos „uždavinių“. Šiandien nebėra tokių griežtų taisyklių – suknelė nebūtinai turi būti balta, ilga ar pūsta. Svarbiausia pasirinkti tokią suknelę, su kuria jausitės ypatinga, juk tai – viena labiausiai įsimintinų švenčių gyvenime!

Apart vestuvine suknele vestuvine suknele suknele vestuvems